Teklif, Cumhuriyet Halk Partisi, DEM Parti, İYİ Parti, Gelecek-Saadet İttifakı, Demokrasi ve Atılım Partisi gibi grupların yanı sıra Yeniden Refah Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi ve Demokrat Parti tarafından desteklendi.
Partilerin Görüşleri
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, farklı ideolojilere sahip partilerin adalet ve demokrasi ilkesi etrafında birleştiğini vurguladı.
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, anayasa aykırılığı gerekçesiyle kayyım düzenlemesinin kaldırılması gerektiğini söyledi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, bu adımın Türkiye’deki demokratik sorunlara çözüm olabileceğini belirtti.
Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, OHAL rejiminin sonlandırılmasının önemine değindi.
Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, halk iradesine saygı için düzenlemenin zorunlu olduğunu ifade etti.
Yasa Teklifinin Gerekçesi Teklifte, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun kayyım atama yetkisini düzenleyen maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğu ve bu maddenin yürürlükten kaldırılması gerektiği belirtiliyor.
Bu ortak girişim, farklı partilerin demokrasi ve hukukun üstünlüğü adına bir araya gelerek kayyım uygulamalarının sonlandırılması yönündeki taleplerini güçlendirdi.
HABER MERKEZİ
SİYASET
Yayınlanma: 23 Kasım 2024 - 09:31
Kayyım uygulamasının kaldırılması için 10 parti ortak teklif verdi
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önerisinin ardından TBMM’de 10 parti, belediyelere kayyım uygulamasının kaldırılması için ortak bir yasa teklifi sundu.
SİYASET
23 Kasım 2024 - 09:31
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir