Çanakkale ne çekiyorsa verimli topraklarından ve havasından çekiyor. Orman alanları rüzgar türbinleri ile dolup taşarken, yeraltı zenginlikleri nedeniyle yine ormanlar ve su havzaları talan ediliyor.
Çanakkale’nin her dağında, her yüksek kesiminde rüzgar türbinleri var. Kuşların göç yolları dikkate alınmadan rasgele, rüzgar alan her yere türbinleri dikiyoruz ve enerji üretiyoruz. Bu türbinlerin bizi nasıl etkilediğini, sağlığa zararlı ne tür sinyaller yaydığını bilmiyoruz ama her yere onları kuruyoruz.
Dağlar, taşlar bitti şimdi sıra denizlerimize geldi.
Bozcaada açıklarında 300 km², gelibolu açıklarında yaklaşık 80 km² ve Karabiga kıyılarında 400 km² alan rüzgar türbini kurulması için tahsis edildi.
Sermaye sahipleri neredeyse Çanakkale’nin etinden ve sütünden faydalanmanın yollarını mutlaka bularak bizim hayatımızı ve şehrin geleceğini nasıl etkileyeceği belli olmayan yatırımlarını yapıyorlar. En çok da maden ve rüzgar türbini dikkat çekiyor.
SEDANUR ARIGÜN
ÇEVRE
Yayınlanma: 22 Aralık 2023 - 15:31
Güncelleme: 22 Aralık 2023 - 15:35
Kuşlar uçacak gökyüzü bulamayacak
Son yıllarda rüzgar türbinleri dağa-taşa kuruldu. Zeytinlik alanlar, orman alanları demeden yer gök neredeyse rüzgar türbinleri ile doldu taştı. Şimdi sıra denizlerimize geldi.
ÇEVRE
22 Aralık 2023 - 15:31
Güncelleme: 22 Aralık 2023 - 15:35
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir