17 Ağustos itibarıyla il spor merkezleri ve engelli il spor merkezleri Çanakkaleli sporseverlere hizmet vermeye başladı. Covid-19 pandemisi nedeniyle spor merkezlerine yoğun tedbirler alındı.
İl spor merkezleri ve engelli il spor merkezleri Sağlık Bakanlığının belirlediği tedbirler çerçevesinde hizmet vermeye başladı. Sporcular için önemli bir yer haline gelen il spor merkezleri ve il engelli spor merkezleri, pandemi tedbirleri çerçevesinde 17 Ağustos'tan itibaren Çanakkale halkıyla buluşmaya devam ediyor İl spor merkezlerinde alınacak tedbirler hakkında İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“ 1- Tesislere giriş bölümünde elektronik ateş ölçme cihazları ile kişiler kontrol edilmeli 38 derece ve üzerinde ateş tespit edilen kişiler spor tesislerine alınmamalıdır. Semptom gösteren herhangi bir kişinin sağlık kuruluşuna yönlendirilmesinden önce bekletileceği bir izolasyon odası/alanının belirlenmesi gerekmektedir.
2- Tesislerin girişine Covid-19 önlemleri ile ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve spor salonunun içinde uyulması gereken kurallar) asılmalıdır, girişlerde ve uygun alanlarda el antiseptiği bulundurulmalıdır.
3- Spor tesislerinde yoğunluk oluşturulmaması amacıyla, sporcu/kursiyerlerin seans veya randevu sistemine göre tesise giriş ve çıkışları sağlanmalıdır.
4- Tesisin fiziki yapısına göre veli ve sporcu bekleme alanları sosyal mesafe kuralları çerçevesinde belirlenmeli (öncelik açık alanlar), buralarda işaretlenmiş alanlar, şerit kordonlar, uyarıcı levhalar bulundurulmalıdır. Antrenman alanları ve sporcuların bulunduğu bölümlere kesinlikle veliler ve sivil kişiler alınmamalıdır (Engelli sporculara refakat edenler, sporcunun engel durumuna göre muaf tutulmalı, refakatçisine kolaylık sağlanmalıdır).
5- Spor salonlarının giriş ve çıkışlarında, bekleme alanlarında, soyunma odalarında vb. yerlerde kullanılmış maske ve eldivenlerin atılabileceği pedallı ve kapaklı çöp kutusu konulmalı ve düzenli olarak boşaltılmalıdır.
6- Antrenman alanları ve soyunma odalarında 6 metre kareye bir kişi düşecek şekilde planlama yapılmalıdır.
7- Tesislerin giriş ve çıkış yönleri birbiriyle çakışmayacak şekilde farklı yönlerde düzenlenmelidir.
8- Sporcu ve üyelerin tesislere temassız girişleri sağlanmalı ve el izi, parmak izi vb. uygulamala kullanılmamalıdır.
9- Büfe/kafe tarzı yeme içme bölümleri T.C. Sağlık Bakanlığının Restoran, Lokanta, Kafe çalışma rehberine göre hizmet vermelidir.
10- Her sporcu için tek kullanımlık malzeme kullanılmalıdır, tek kullanımlık malzeme sağlanamadığı durumlarda her kullanım sonrasında tekstil malzemeleri en az 60 derecede yıkanmalıdır. Antrenman ekipmanlarının kişiye özel olmasına özen gösterilmelidir.
11- Ekipmanların ortak kullanımı zorunlu ise kullanılan malzemeler her kullanımdan sonra dezenfekte edilmelidir.
12- Tesislerde bulunan su sebili ve buna benzer otomatlar kullanılmamalıdır.
13- Kağıt mendil, havlu, vb. tüm tek kullanımlık veya tekrar kullanılabilir hijyen malzemeleri güvenli kaplarda korunarak kullanılmalıdır.
14- Spor salonu ve antrenman alanlarının klima ve havalandırma sistemleri yüzde yüz temiz hava sağlıyorsa kullanılmalı, aksi takdirde kullanılmamalı, antrenman öncesi ve sonrası kapı ve pencerelerden faydalanarak doğal havalandırma yapılmalıdır.
15-Tesislerde bulunan tüm alanlardaki kapı kolları, banyo muslukları, tuvaletler gibi sık kullanılan alanların klozet kapakları kapatılarak günde birkaç kez dezenfekte edilmelidir.
16- Tesisler ve antrenman alanlarının her akşam düzenli olarak temizliği ve dezenfeksiyonu yapılmalıdır.
17- Soyunma odaları ve duşlar mümkün olduğunca kullanılmamalı, buhar odaları ve saunalar kullanıma kapatılmalıdır.
18- Tesislerde asansörler mümkün olduğunca kullanılmamalı, zorunlu hallerde içerisinde sosyal mesafe kuralına uygun kişi sayısı ile sınırlandırılmalı ve temas edilen yüzeyler sıklıkla dezenfekte edilmelidir.
19- Yüzme Havuzlarının kullanımı için; kullanıcıların, yüzme havuzuna girmeden önce duş alabilmelerini ve el, ayak dezenfeksiyonu (hijyen bariyeri) yapabilmelerini sağlayacak düzenleme yapılmalıdır. Havuzlarda çalışanlar dahil 4 metre kareye 1 kişi olacak şekilde kapasite belirlenmelidir.
20- Yüzme havuzlarında mevcut kulvar başına en fazla üç sporcu olmalıdır.
21- Havuzların temizliği ve dezenfeksiyonu için ilgili mevzuata uyulmalıdır.
22- Duş ve soyunma kabinlerinin temizliği her kullanımdan sonra tekrar yapılmalıdır.”
SPOR
Yayınlanma: 20 Ağustos 2020 - 12:25
Önce tedbir sonra spor
17 Ağustos itibarıyla il spor merkezleri ve engelli il spor merkezleri Çanakkaleli sporseverlere hizmet vermeye başladı
SPOR
20 Ağustos 2020 - 12:25