Prostat Kanserinin Risk Faktörleri ve Belirtileri Op. Dr. Demirci, babasında Prostat Kanseri olan bir erkeğin, kansere yakalanma riskinin normal bir erkeğe göre iki kat fazla olduğunu, kardeşinde prostat kanseri olan bir erkekte ise bu riskin üç katına çıktığını ifade etti. Prostat kanserinin sinsi bir şekilde ilerleyebileceğini vurgulayan Demirci, idrar yapmada zorlanma, gece sık idrara çıkma gibi belirtiler yaşayan erkeklerin mutlaka bir üroloji uzmanına başvurması gerektiğini belirtti.
Prostat Kanseri Tanısı ve Tedavisi Prostat kanserinin, erken tanı konulması durumunda tedavi edilebilir olduğuna işaret eden Demirci, parmakla prostat muayenesi, PSA testi ve biyopsi gibi yöntemlerle tanı konulabildiğini söyledi. Demirci, "Ailesinde prostat kanseri öyküsü olanların 40 yaşından, olmayanların ise 50 yaşından sonra en az bir defa üroloji muayenesi olması gereklidir" dedi.
Op. Dr. Demirci, prostat kanserinin yavaş ilerleyen bir kanser türü olduğunu, takip sürecinin hasta ile hekim arasında güçlü bir iletişimle yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Tedavi yöntemleri arasında ameliyat, radyoterapi, hormon tedavisi ve kemoterapi bulunduğunu belirten Demirci, "Erken tanı hayat kurtarır" diyerek düzenli prostat muayenesinin önemine dikkat çekti.
HABER MERKEZİ
SAĞLIK
Yayınlanma: 16 Eylül 2024 - 12:56
Op. Dr. Emrah Demirci, Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü'ne dikkat çekti
Biga Devlet Hastanesi Başhekimi ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah Demirci, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü kapsamında yaptığı açıklamada, prostat kanseri hakkında önemli bilgiler verdi. Demirci, özellikle 50 yaşından sonra prostat kanseri riskinin arttığını belirterek, ailesinde prostat kanseri olan erkeklerde bu riskin daha da yüksek olduğuna dikkat çekti.
SAĞLIK
16 Eylül 2024 - 12:56