Haritada görülen fayların depremlerle ilişkilendirildiğini ifade eden Perinçek, bu görüşün doğru olmadığını savundu.
Perinçek, depremlerin odaklarının çoğunlukla dairesel bir dizilim gösterdiğini ve bunun, depremlerin mama dokulumu ile ilgili olduğunu gösterdiğini söyledi. Ayrıca, depremlerin volkanik aktivite ile ilişkili olduğuna dair başka verilerin de mevcut olduğunu vurguladı.
Prof Dr. Doğan Perinçek yaptığı açıklamada; "Deprem odakları çoğunlukla dairesel bir dizilim gösteriyorlar. Depremlerin mama dokulumu ile ilgili olduğunu gösteriyor. Depremlerin volkanik aktivite ile olduğuna dair başka verilerde var. Eğer depremleri faylar yaratmış olsaydı depremlerin faylar boyunca onlara paralel dizilmesi beklenirdi.
Tabii ki her görüşe modele saygı göstermek bilimin bir gereği. Hangi görüşün doğru olduğunu zaman bize gösterecek" ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
GÜNCEL
Yayınlanma: 05 Şubat 2025 - 15:37
Prof. Dr. Doğan Perinçek: "Depremler faylar üzerinde değil, volkanik aktivite ile ilgili"
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Yunanistan'da meydana gelen depremlerin oluşumuna ilişkin yaptığı açıklamada, Yunan meslektaşlarının hazırladığı haritaya katılmadığını belirtti.
GÜNCEL
05 Şubat 2025 - 15:37
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir