Dardanos Yerleşkesi'nde yapılan basın toplantısında Rektör Erenoğlu, bir yılda çok şey başardıklarını ifade etti. ÇOMÜ’nün bu süreç içinde oldukça iyi mesafe aldığını dile getiren Erenoğlu 49 öğrencisi, 5 binin üzerindeki idari personeli ve akademisyenlerle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin saygın bir değere sahip olması için çalıştıklarını anlattı.
Çomü’nün saygın bir değere sahip olmak için her türlü potansiyeli sahip olduğuna işaret eden Erenoğlu pek çok kamu ve özel sektör ile buluşmalar gerçekleştirdiklerini ve geri dönüşler aldıklarını anlattığı basın toplantısında “250’nin üzerinde çalıştay yaptık. Araştırma dekanlığı korduk. Bunun yöremize çok ciddi katkılar sunacağını düşünüyoruz. Bir yıl öncesine göre bilimsel yayınlarımızda yüzde 40 artış sağladık. Kent ile sanayi ile ilişkilerimiz güçlendirdik. Değeri 3 milyon euronun üzerinde olan projeler gerçekleştirdik” dedi.
Göreve başladığında ilk senato toplantısını Kale Seramik Fabrikalarının Araştırma Geliştirme Laboratuvarında yaptıklarını, şehrimizdeki sanayi kuruluşlarıyla hiç ilişki kurulmadığını tanıklık ettiklerini belirtti ve “Gördük ki orada çalışan doktorlar var. Öğrendik ki; bu kişiler başka Üniversitelerde doktora yapmış, yüksek lisans yapmış. Niye bizde değil dediğimizde ise bizimle kimse temas kurmadı yanıtını aldık. Kale Grubu, İçdaş, Dardanel gibi sanayi kuruluşlarının arge ekiplerini bir araya getirdik. Buradan şunun altını çizmek istiyorum. Üniversiteler kapalı kutular olmamalı. Eğer şehrimize, insanımıza bir katkı vermedikten sonra hiçbir anlamı yok” diye konuştu.
Bir yıl içinde nelerin yapıldığına dair, görsel sunumların yapıldığı toplantıda ayrıntılı bilgiler aktarıldı.
Çomü Hastanesinin elzem iki cihaza ihtiyacı var
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinin kanser araştırmalarını kolaylaştıracak ve kuşkuya yer bırakmayacak kesinlikte tanı koymaya yardımcı olan Pozitron Emisyon Tomografisi (PET-CT) cihazına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Rektör Erenoğlu; “Bu cihaz kanser hastalığı tanısı koyarken çok önemli. Tanı sonrası yapılan tedavilerin ardından yine aynı şekilde ne kadar mesafe aldığınızı da ölçebildiğiniz bir tıbbi bir cihaz. Aynı zamanda Demans Hastalığı, Kardiyolojik rahatsızlıklarda da çok önemli bir cihaz. Ne yazık ki; bu hastanemizde yok. Bir diğer ihtiyaç duyulan yapay zeka ile güçlendirilmiş Emar Cihazı. Bizim cihazımız 2009 model ve yeterli gelmiyor. Bir hasta yarım saatte çıkabiliyor. Oysa yeni bir Emar Cihazı aynı işi 5-6 dakikada yapıyor. Hastalarımıza 5-6 ay sonrasına randevu verebiliyoruz. 24 saat çalıştırıyoruz. Bu bir yönetici olarak beni üzüyor. Hastanemizde olmayan bu iki cihaz için kampanya başlattık. Halkımızın, iş insanlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.
İki cihazın fiyatı yaklaşık olarak 3 milyon doların biraz üzerinde. Çanakkale bu iki cihazın satın alınmasına katkı sunmak isterse Rektörlük ile temas kurabilir; açılan hesaplara bağış yapabilir.
SEDANUR ARIGÜN
GÜNCEL
Yayınlanma: 06 Haziran 2024 - 17:15
Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; "Türkiye sıralamasında hızla ilerliyoruz"
6 Haziran 2023 yılında göreve başlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, bir yıllık çalışmalarını değerlendirdiği basın toplantısında ÇOMÜ’yü Bilim ve Uzay Merkezi yapmak istediğinin altını çizdi.
GÜNCEL
06 Haziran 2024 - 17:15
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir