Troya kazılarında bu yıl ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan ve ekibi tarafından, "Son Tunç Çağı kalesi" olarak adlandırılan alanda yürütülen çalışmalarda 3.500 yıllık ok uçları ve aşık kemiği bulundu. Kazı ekibi, bu önemli keşiflerin, Troya’nın savunma duvarları ve saray yapıları arasındaki kronolojik ilişkileri daha iyi anlamamıza yardımcı olacağını belirtiyor.
Prof. Dr. Rüstem Aslan, buluntuların bulunduğu bölgenin Troya'nın yönetici sınıfına ait olabileceğini belirterek, özellikle aşık kemiğinin oyun amaçlı kullanıldığı ve bu tür buluntuların Neolitik dönemden itibaren yaygın olduğunu vurguladı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Kazı çalışmalarında büyük başarılar elde eden Prof. Dr. Rüstem Aslan ve ekibini kutlar, çalışmalarının ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerine katkı sağlamaya devam edeceğine olan inancımızı belirtiriz'' ifadelerine yer verdi.
HABER MERKEZİ
GÜNCEL
Yayınlanma: 09 Eylül 2024 - 11:38
Troya'da 3.500 yıllık ok ucu ve aşık kemiği keşfi
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Troya Antik Kenti'nde yürütülen kazılar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) akademisyenlerinin öncülüğünde devam ediyor.
GÜNCEL
09 Eylül 2024 - 11:38
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir