Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türk-Alman Üniversitesi, Passau Üniversitesi, Troya Kültür Derneği, Ezine Belediyesi ve Beykoz Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı," troya kültürlerarası diyalog platformu projesi çerçevesinde gerçekleştirildi. Çalıştay, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklendi ve Troya Müzesi ev sahipliği yaptı.
Projeye ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük ve birçok akademisyen, personel, sivil toplum kuruluşu üyesi, basın mensubu ve öğrenci katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan ÇOMÜ İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deniz Yengin, projenin kültürel çeşitliliği ve işletme alanındaki yenilikleri bir araya getirerek kültürel diyalog ve iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.
Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ise kültür temelli projelerin önemine vurgu yaparak, kültürlerarası kavramının gelişiminin arttığını ve iletişimin bu bağlamda önem kazandığını dile getirdi. Çalıştayda, kültürel iletişim, kültürel hafıza, kültürde yapay zeka gibi konular üzerine sunumlar yapıldı ve Ezine Belediyesi'nin kültürel yapısının iyileştirilmesi için öneriler tartışıldı. Çalıştay, masalarda oluşturulan raporların tartışılmasıyla sona erdi.
HABER MERKEZİ
EĞİTİM
Yayınlanma: 14 Mayıs 2024 - 12:04
"Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri ve akademisyenleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Troya Kültürlerarası Diyalog Platformu projesi kapsamında "Uluslararası Kültürel ve İşletme Çalışmaları Çalıştayı" düzenledi.
EĞİTİM
14 Mayıs 2024 - 12:04