Farklı diyet akımları,diyet yaparken fedakârlık yapabileceğimiz besinler(tatlımı yerim,sütümü yağsız içerim ) yağsız beslenince kilo kaybının fazla olacağı inancını getirdi.
Günlük enerji alımındaki yağdan gelen enerji düşmeye başlayınca karbonhidretten gelen enerji artmaya başlar,azaltılan yağ oranı yerine hamurişine,tatlıya bırakır.
Metabolizmanın hızlanmasında beyaz peynir önemlidir. Peynir fermente edilen bir yiyecek olduğundan sindirim kanalında yararlı mikroorganizmaların dengesini olumlu yönde etkiliyor. Kaliteli protein içeriği nedeniyle hücrelerimizin yenilenmesini, kalsiyum ve D vitamini sayesinde kemik dokusunun güçlenmesini, B12 vitamininden dolayı da kırmızı kan hücrelerinin yapımı ile nörolojik fonksiyonların gelişmesini sağlıyor.
Uygun miktarlarda tüketilen beyaz peynirin özellikle yağsız tercih edilmesine gerek yoktur.
Zeytinyağı genel sağlığımızın korunmasında ve bel çevresinden zayıflamada etkili sağlıklı yağdır. Salatalara eklenen iyi kalitedeki zeytinyağ doyurucu özelliği arttırır.
Cilt parlaklığı, derinin beslenmesi, bağırsakta prebiyotik etkinin sağlanması için kuru yemişleri kavrulmamış ve tuzsuz olarak tüketmek gerekiyor. Günde bir avuç içi kadar ceviz, badem, fındık, kabak çekirdeği içi ve Antep fıstığı içi derideki kuruluğun giderilmesinde etkili.
Beynin yüzde 70'i yağdan oluşur. Bu önemli organımızın düzenli çalışması için beyne sürekli yağ asidi akışı olması gerekir. Beslenmede yağ miktarı çok azaldığında bu aktif çalışma düzeni bozuluyor, kanda kolesterol düzeyi de olması gerekenin çok altına iniyor, çok düşük kolesterol seviyeleri de dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu, akıcı konuşamama ve karar vermede zorlanma sorunlarına yol açıyor.
Beslenmede doğru yağı yeterli miktarda tüketmek hormonların dengeli çalışması için en önemli rol oynar. Düşük yağlı ya da yağsız diyetler ile zayıflama özellikle kadınlarda hormon dengesizliklerine neden olabilir.
Özellikle yağsız beslenerek zayıflamaya çalışanlarda görülen en önemli sorun kilo verme süresince iştahın artmasıdır. Çünkü yağsız beslenen kişilerde vücudun kalori harcaması azalır ve doğal olarak açlık hissi açığa çıkar. Beslenmemizde dengeli yağ miktarını bulundurduğumuzda açlığı tetikleyen hormon kontrol altında tutulur ve aşırı yeme eğilimi dengelenir.
Yağsız beslenme sindirim sisteminin işlevini bozmaya başlar.. Sindirim sisteminin dengeli çalışması için probiyotik ve diyet lifi kadar sağlıklı yağlar da önemli. Zeytinyağı, ceviz, balık gibi besinler bu yararlı etkiyi arttırır ve kabızlığı önler.
Yeterli miktarda ve kaliteli yağ tüketimi genel sağlığın korunması ve kilo kaybı için önemlidir.
Sağlıkla beslenin….
YAZARLAR
Yayınlanma: 12 Mayıs 2022 - 10:00
Yağsız beslenmeyin
Farklı diyet akımları,diyet yaparken fedakârlık yapabileceğimiz besinler(tatlımı yerim,sütümü yağsız içerim ) yağsız beslenince kilo kaybının fazla olacağı inancını getirdi
YAZARLAR
12 Mayıs 2022 - 10:00
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir