Galiba bu günkü yazımın tercümesini yapmam gerekiyor; okur bakışından öyle anlıyorum..
Ne demiştik..
Çimenlik Kalesi içinde kalan eski Ordu Pazarı binası mutlaka yıkılmalı. Bununla da kalmamak lazım; Kale Duvarı da yıkılmalı dedik..
Her ikisi de tescilli değil..
Yani tarihi hiç bir özelliği yok; kurul bu karar vermiş zaten. Bir siyasetçinin gelip buraya dokunması yetecek..
Siyasetçilere tüyo yazısında bu kısmı bir kez daha anlatmama gerekiyor sanırım çünkü Çanakkale’nin en önemli projesinin bu olduğunu düşünüyorum..
Sebep..
Basit aslında; burada yapılacak iyileştirme..hadi keskin olayım yıkım ve yeniden düzenleme Fevzipaşa Mahallesinin çoktan başlamış olan dönüşüm ve gelişimini en az on kat hızlandıracak..
Eğer Fevzipaşa Mahallesine hayatın boyunca bir kez bile girmediysen, çizdiğim o yolu bilmiyorsan sana bunu anlatabilmem zor ama yine de uğraşacağım..
Fevzipaşa Mahallesinde Cem Erdemir (Erdemir İnşaat) acayip işler yapıyor. Git gör oradaki değişimi. Şehrin kalbinde neler olup bitiyor bir bakıver..
Bu değişimi ve gelişimi hızlandıracak tek proje bu yolun ve bu yol üzerindeki engellerin kaldırılmasıdır..
Alt tarafı bu çalışmanın 18 Mart törenleri için Çanakkale’ye gelecek olan Cumhurbaşkanına anlatmak..
Bitti, nokta..
Yaşam olan her yerde, her sokakta ekonomi olur. Değişim olur, dönüşüm olur. Bunu başarmak için bazen küçük dokunuşlar yaparak engelleri ortadan kaldırmak gerekir..
Fatih Camisinin arkasında kalan mini meydana vakit bulup bir kez git. Orada el işi ürünlerin, seramik atölyelerinin olduğunu göreceksin..
Geçmişe gönderme yapan, 2 buçuk katlı rengarenk evlerin ne kadar güzel durduğunu; keşke şehir böyle olsa diyeceğin emeği gör ki..
Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın..
Orada yaşayan, iş yapan ve şehirde bir cazibe merkezi yaratmaya çalışan (kısmen yaratılmış) bu insanlara destek vermek zorundayız..
İddia ediyorum; 10 yıl sonra herkes burada oturmak isteyecek. Burada zaman geçirmek isteyecek..
Neden bu potansiyeli görmezden gelelim..
Şehirde trafiğe kapalı küçük cazibe merkezleri yaratmak zorundayız; hareketi tıpkı almanlar gibi dağıtarak, toplumun her kesimine yayarak eşitliği sağlamalıyız..
Hele hele bu potansiyel üretim yapıyorsa derhal her türlü imkanı zorlayarak kolaylık sağlamalıyız çünkü bizim üretmeye ihtiyacımız..
Belki de Çanakkale Belediyesi bir kooperatif kurmalı ve üreten kadının emeğini gerçek anlamda değerlendirmesine yardımcı olmalı...
Ne dedik; git Fatih camisinin arkasını gör..
YAZARLAR
Yayınlanma: 09 Ekim 2018 - 13:56
Yeni cazibe merkezleri yaratarak potansiyeli dağıtmalıyız
Galiba bu günkü yazımın tercümesini yapmam gerekiyor; okur bakışından öyle anlıyorum
YAZARLAR
09 Ekim 2018 - 13:56
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir